17. 8. 2025   |   svátek má Petra
 

Těstovinový salát

Název Množství a jednotka
těstoviny - spirály 250 g
šunka 200 g
cibule 1 ks
nakládané okurky 5 ks
majonéza 50 g
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a propláchneme studenou vodou. Necháme odkapat. Mezitím co se těstoviny vaří, si nakrájíme nadrobno cibuli, kyselé okurky, uzeninu (buďto klobásku, dietní salám, šunku, anglickou slaninu, případně uzené maso), přísady dáme do větší mísy a promícháme. Přidáme uvařené těstoviny, majonézu, lžičku hořčice, lžíci kečupu, osolíme, opepříme a dobře promícháme.


 


RECEPTY

Zapečené těstoviny s dýní a sušenými rajčaty

Postup: Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a nakrájíme ji na... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí závitky

Postup: Krůtí plátky - prsní řízky naklepneme, osolíme, opepříme a potřeme slabou... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelňačka

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky a spolu s klobáskou, bobkovým listem,... zobrazit recept

RECEPTY

Mořská štika na rozmarýnu

Postup: Mořskou štiku očistíme a opatrně zbavíme páteře – ostrým nožem lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Tagliatelle na šalvěji

Postup: Tagliatelle nebo špagety uvaříme v dostatečně osolené vodě (na 3 litry vody 3... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...